תוחלת החיים בישראל עולה בהתמדה ועמה אחוז הקשישים בכלל האוכלוסייה (כ-30% מעל גיל 65 בשנת 2030).
בד בבד עם העלייה בתוחלת החיים מתמודדים הקשישים ובני משפחותיהם עם אתגרים רבים: אובדן בן הזוג, ירידה ביכולת הקוגניטיבית, מחלות כרוניות ומצבי סיעוד, תלות גוברת בבני משפחה, מוסדות ומטפלים, ניצול כלכלי ורגשי על ידי זרים, מיתוסים וסטראוטיפים לגבי “הכיעור שבזקנה” (ageism) ועוד.
סכסוכים אופייניים לאוכלוסיית יעד זו הם: נושאי רכוש, צוואות ירושות וחלוקת נחלות, קביעת מקום מגוריו של הקשיש ואופן הטיפול בו, אפוטרופסות גוף ורכוש, עסקים משפחתיים, נתקים ארוכי שנים בתוך המשפחה, התנגדות לזוגיות שנייה, סוגיות של מיצוי זכויות וקונפליקטים עם ובתוך מוסדות הטיפול, סכסוכי צרכנות ושכנים.


חלק מהסכסוכים המתוארים אינם מטופלים כי אינם מסלימים לאלימות שהייתה מזמנת משטרה, או שלא מוגשות בהם תביעות משפטיות והמשפחה פשוט חיה עם סכסוך ועם נתקים בין חבריה.
תהליך הגישור מאפשר מפגש רצוני בין הצדדים לסכסוך, בסיוע מגשר מוסמך ניטראלי, על מנת לבחון באופן דיסקרטי דרכים מוסכמות ליישוב המחלוקת. הגישור מאפשר לקשיש מעורבות פעילה בקבלת החלטות בדבר גורלו ואורח חייו, ובמידה ואינו כשיר לכך למי שיכול ומוסמך לייצגו בתהליך. הגישור מאפשר לכל צד בתהליך להביע את צרכיו ורצונותיו וחותר להסכמות לשביעות רצון כל הצדדים.
ב”קבוצת גושרים” פועלים מגשרים שעברו הכשרה ייעודית בנושא גישור בגיל השלישי. הצוות שלנו ישמח לעמוד לרשותכם למידע ופרטים נוספים.