המלצות

בשם הנהלת המכון להשתלמות שופטים ובשם משתתפי ההשתלמות, ברצוני להודות לך על הסדנא בהנחייתך בנושא: “מיומנויות גישור ומשא ומתן עם אוריינטציה פלילית.

ד”ר שלמה לוין
המכון להשתלמות שופטים

18.5.21
ולפעמים החגיגה נגמרת,
ומגיע הרגע להיפרד וכל אחת פונה לה לדרך אחרת,
אבל שנייה, ממש שנייה לפני שיוצאות מהדלת, רוצות להגיד תודה.
תודה על המסע ללימוד והבנת הגישור,
תודה על שהדרכתם בסבלנות אין קץ, איך ולמה ,ומה מותר, ומה אסור
תודה על שהצלחתם בלהטוטים אין קץ, לחבר לנו קורס היברידי
שלמרות הקשיים האובייקטיבים התנהל באופן רציף ושוטף ואקטיבי.
היה לנו מהכל, קורונה ברקע, עם סגרים , שנפתחים ונסגרים חדשות לבקרים,
עם מסכה או בלי מסכה, תלוי מה הנחיות משרד הבריאות ומה ההנחיות בחדרי חדרים …
וזום , כן או לא, ומתי ישלח הלינק ומתי ההזמנה,
והאם להכניס , או להוציא או להשאיר את הצדדים בחדר המתנה?
ואיך ומה לשאול הכי מדויק על מנת שיגיעו להסכמה?
ומי מגיע ,ומי בבית נשאר, והאם להוציא לנפרדות והאם לעשות רק משותפת זה בכלל אפשר?
וזה מה שיפה בכל הגישור, שלמרות שיש כללים מאוד ברורים, ולכאורה הכל סגור,
זה לא באמת כך, תמיד אפשר לפתוח , לדבר, לחשוב ברור,
ולא בהכרח מה שנראה בעין, הוא באמת בר גישור…
ובעיקר בימים אלה, כשהאש מסביב מלהטת, ושנאה מכל הצדדים בעיניים בורקת,
אולי לא היה מזיק למנהיג זה או אחר, להבין שלהתגשר, ולדבר , זה לא בהכרח להיכנע או לוותר.
אז סיימנו קורס מאתגר, עם המון תובנות, ומכאן יוצאות לעולם קצת, אבל קצת יותר חכמות.
ומכאן זה שלנו כיצד ולאן נלך, והאם נפיץ את בשורת הגישור , ואם כן, אז איפה ואיך…
אז תודה צוות יקר, נעמתם לנו הרבה, בלימודי התאוריה ובתורה שבע”פ .
תודה שהקדשתם מזמנכם ומליבכם, זה לא מובן מאליו, …פשוט אין עליכם .

מאתנו ברוב תודות ארבעת הבנות קרן, טליה, איילת ונטליה. פרקטיקום 2010

בשנים 2018-19 למדתי שלושה קורסים מצוינים בקבוצת גושרים. אני רוצה לשתף בחוויית הלמידה שלי. בקורס הבסיסי לגישור וניהול קונפליקטים למדנו לאורך עשרה מפגשים את הכלים והמיומנויות להתמודדות עם קונפליקטים, וליישובם באמצעות הכלי הגישורי. את הקורס לימדו יעל עזרתי (מנהלת קבוצת גושרים), וגילי פילובסקי מגשרות מקצועיות ביותר בעלות יכולות הוראה מצוינות ורגישות רבה לתלמידים. הן שלבו בהוראה התנסויות וסימולציות שקדמו בצורה משמעותית את היכולת שלי לרכוש את כלי הגישור באופן בלתי אמצעי. לאחר סיום הקורס הבסיסי רציתי להמשיך להתמקצע בתחום הגישור ולאור חווית הלימוד המצוינת נרשמתי לקורס נוסף בקבוצת גושרים.

בקורס הפרקטיקום התנסות מודרכת בגישור היו ארבעה תלמידים ובתום 15 המפגשים הוסמכתי כמגשר מקצועי. הקורס כלל למידה תאורטית יסודית של ניהול הליך הגישור עם התנסות מעשית שתרמה לי המון בגישורי אמת של מקרים מבית המשפט לתביעות קטנות.  המורים ד”ר דייב שמעוני ויעל עזרתי(מנהלי קבוצת גושרים) היו מצוינים וידעו לשלב את הניסיון המקצועי הרב שלהם עם ידע מקצועי תיאורטי באופן שתרם מאוד לחוויית הלמידה. גם בקורס הזה בלטו, סטנדרט למידה גבוה, גישה שתפנית ורגישות לתלמידים והשילוב ביניהם היה מיטבי. באופן לא מפתיע נרשמתי מיד עם תום הקורס לקורס השלישי בקבוצת גושרים.

בקורס גישור משפחה (8 מפגשים) רכשתי מיומנויות וטכניקות ייחודיות של תהליך ומודל הגישור המשפחתי. הקורס התמקד בהיבטים המשפטיים והרגשיים של הגישור המשפחתי. השתתפות התלמידים בסימולציות רבות של הליכי גישור משפחתי במצבי פרידה וגירושין שהועברו על ידי שחקנים מקצועיים תרמו מאוד ללמידה. עם סיום הקורס הוכשרתי כמגשר משפחתי ומקצועי. את הקורס לימדה המגשרת המשפחתית עו”ד שגית ארגמן הוט מקבוצת גושרים. היא הייתה מיומנת מאוד, העבירה את החומר בצורה מעמיקה ומעניינת, ויצירה קשרים אנושיים חמים עם התלמידים.

לסיכום, כעובד סוציאלי ותיק ומנהל מחלקת רווחה בעיריית ת”א-יפו, יש לי ניסיון רב בעבודה טיפולית וחברתית. הייתה לי בגושרים לאורך שלושת הקורסים שלקחתי חווית למידה נהדרת ששילבה רמה גבוה של העברת החומר, ידע וניסיון רב של המורים, ויחס מצוין לתלמידים. אני ממליץ בחום ובהערכה רבה על המורים המוכשרים דייב, יעל, שירה, גלי ושגית ועל קבוצת גושרים כבית ספר מעולה לגישור ויישוב קונפליקטים עבור אנשים העובדים בארגונים שונים בשרות הפרטי והציבורי.

ישי מיל ר- M.S.W  
מוסמך בעבודה סוציאלית

דייב אוהב שמוציאים את הכעסים, הג’יפה,

יעל אוהבת את הלוח,

דייב ממסגר באומנות,

יעל מגלפת במשפט אחד קולע,

דייב אוהב להתחבר ל”רעיונות מהבטן”,

יעל מקפידה על הסכמים בלי סימני שאלה,

העיניים של שניהם עדיין בורקות – מהיכרות עם דייר. קונה. בעל בית. מנהל – כל אחד עולם ומלואו. הם חוזרים ואומרים.

ועל הכל בתקתקנות ובנועם. בחוכמה וברגישות. בפרגון והעצמה מנצחת שירה.

אז שירה יעל ודייב. תודה רבה על ההתלהבות שעדיין קיימת. על החוכמה. הניסיון. העניין. הכייף. הכלים שרכשנו. המשובים המעשירים והתובנות שהטמענו. ותודה על כך שלמרות כל אלה נתתם מקום לכל אחד ואחת ואחת… להביא את מה שיש לו במזוודה האישית מהבית

פרקטיקום 1806
יולי עד נובמבר 2018

שירה יקרה,

אנחנו זוכרים את המפגש הראשון שלנו כאילו שזה היה אתמול – איך הגענו מבולבלים ולא בטוחים מהו המסלול החדש אליו אנו נכנסים.

עם הזמן והתקדמות המפגשים, נפתח בפנינו עולם חדש שלא הכרנו – עולם של הבנה, הקשבה, אכפתיות וסבלנות.

קיבלנו אינסוף כלים פרקטיים ורגשיים, שאת השפעתם כולנו הרגשנו גם מחוץ לכיתת הלימוד.

עכשיו כשאנחנו עומדים בפני המפגש האחרון והמסכם, זוהי היזדמנות לומר תודה:

תודה על תשומת הלב האדירה שהקדשת לכל אחד מאיתנו לאורך כל הדרך. תודה על האוזן הקשבת לכל קושי או בעיה. תודה על הרצון הכן והאמתי להעניק לנו את כל הידע שיהפוך אותנו למגשרים (ואנשים) טובים יותר. תודה על רגעי השחרור והצחוק, שגרמו גם לנושאים תיאורטיים להיות קלילים וכייפים. תודה על הבמה שנתת גם לוויכוחים בינינו, מבלי לחשוש מהתלהטות האווירה. תודה על המסע שהעברת אותנו, שבוע אחר שבוע ועל השינוי העצום שיצרת בנו. ותודה על שהיית את!

קורס גישור
אוקטובר 2018

לפני כ-4 חודשים התקבצנו נשים וגברים מרחבי העיר יהוד מונוסון – למרכז הגישור ביהוד

כולנו עם עבר מקצועי וניסיון חיים ותעסוקתי מכובד.

הגענו עם תשוקה ללמוד טעימה מעולם הגישור ולהיות שגרירי גישור בעירנו.

הרצון של הקבוצה להרחיב אופקים ולהתפתח ניכר בנו מהרגע הראשון והפגנו אכפתיות במהלך הקורס.

מיד הבנו שהלמידה לא תהיה קלה מושגים שהכרנו בחיי היום יום קבלו משמעויות חדשות תרגלנו בסימולציות ליישם מושגים כמו: הקשבה, אמפטיה, אינטרסים, אלטרנטיבות, מבט אל האחר, אופציות וכובעים בכל מיני צבעים בצורה מושכלת ומובנת.

במטרה לנסות ולסייע בשינוי חברתי ולו במעט, לזהות ולמנוע סכסוכים בדרך של הידברות וכבוד איש אל רעהו.

שירה – תודות ושבחים. אישיותך ממגנטת, את חייכנית ונעימה. התאהבנו בך אהבה ממבט ראשון

היוות עבורנו סמל ודוגמא אישית לערכי הגישור שלמדנו ניכר שאת פועלת מתוך אהבת המקצוע ואהבת האדם.

הניסיון והידע המקצועי שלך באו לידי ביטוי בכל שיעור ושיעור

הצלחת בהתלהבותך להטמיע בנו את החשיבות והתועלת שך השפה הגישורית בהתנהלות בחיים האישיים במשפחה ובכלל.

זכינו במנחה מעוררת השראה.

יהוד מונוסון
2018

הנדון: עו”ד יעל עזרתי – תודה על הסדנא שהעברת לרכזי ארגון ידידים

אנו מבקשים להודות לך על הסדנא המצוינת שהעברת לרכזי ארגון ידידים הממשיכים.

הרכזים הממשיכים שלנו בחרו לקחת על עצמם אחריות גדולה זו השנה השנייה – הם עובדים עם נערים עוברי חוק, עם נערות בסיכון, עם בני נוער בסכנת נשירה, עם ילדים שזקוקים לבית חם, ויחד עם החונכים האישיים, הם מסייעים לאותם ילדים ובני נוער לממש את כישוריהם ויכולותיהם, ולהשתלב מחדש במסלולים נורמטיביים.

הסדנא שלך שדרגה את המענה שהם יכולים לתת כרכזים לחונכים שלהם, ונתנה להם את הכלים להתמודד עם האתגרים הצפויים להם במהלך השנה.

כמו תמיד, נהנינו מרמת המקצועיות הגבוהה, מההתאמה לצרכים הספציפיים של הרכזים שלנו, ומשיתוף הפעולה הפורה.

תודה רבה ושנה טובה

רות נחנסון-אנקרי
מנהלת מחלקת חינוך והכשרות
ארגון ידידים

ברצוני להביע את הערכתי לחברת “גושרים”, עמה אנחנו בקשרי עבודה רציפים. 
ד”ר דיויד שמעוני ועו”ד יעל עזרתי העומדים בראשה הינם אנשי מקצוע רציניים, אחראיים ומאוד מקצועיים.
חברת “גושרים” הובילה את קורס הפרקטיקום הראשון שפתחנו במרכז הגישור, הקורס הועבר בצורה חווייתית ומעניינית, וחניכיו מעידים על למידה משמעותית ויוצאת דופן. בנוסף, חברת “גושרים” מעבירה במרכז הגישור מפגשי העשרה והכשרה למגשרים, מפגשים העוסקים בשלל נושאים הנוגעים בעולם הגישור.

במסגרת עבודתנו עם חברת גושרים התרשמנו מהאופן הרציני בו הובילו את הקורס ומפגשי ההעשרה וההכשרה, המחויבות, ההכנה וההשקעה לפני ובזמן המפגשים.

אני מברך על שיתוף פעולה פורה ומקצועי ביותר ומאחל לגושרים הצלחה רבה.

עידו מאיר
מנהל “הראשון בגישור”, מרכז גישור ודיאלוג קהילתי

ברצוננו להודות לכם מקרב לב על השתתפותכם בכנס “גישורים” ה-8 ,שקיימנו בנושא: מרכזי הגישור
והדיאלוג בקהילה – מחשבים מסלול מחדש במציאות חברתית משתנה. הסדנא בהנחייתכם “רפלקציה-
התבוננות עצמית על עבודת המגשר”, הייתה מעניינת, מעשירה והיוותה מרכיב חשוב בהצלחת הכנס.
כנס “גישורים” הפך למסורת ולארוע הדגל של מרכזי הגישור והדיאלוג בקהילה בישראל. בכנס השנה
השתתפו מעל 420 משתתפים, ביניהם נציגי ממסד, עובדים סוציאלים קהילתיים, מחנכים, שוטרים, אנשי
אקדמיה, מגשרים ופעילים מקהילות מגוונות.
המשתתפים מציינים שהכנס השנה היה מוצלח במיוחד, מקצועי, מחדש ומעורר לחשיבה ולפעולה והתגובות
לסדנא בהנחייתכם היו חיוביות. הנושא של “רפלקציה” הוא חלק מאוד משמעותי ביכולת המקצועיות של מגשר
בכלל ומגשר קהילתי בפרט. אנו מודים לכם שהבאתם כלי זה ואפשרתם למשתתפים להתנסות ולהרחיב את
הידע בתחום זה.
בהערכה רבה ובציפייה להמשך עבודה משותפת.

אורית יולזרי ונירה הלל-עמיר

יעל יקרה,

ברצוני להודות לך שוב מעומק הלב,

הקורס שהעברת היה מרתק ומעניין ביותר, את כמרצה העברת את החומר בצורה מקצועית ,

מעניינת ומתובלת ביידע ובנסיון מהשטח .

התייחסת לכל תלמיד בכבוד ובסבלנות רבה .

הקורס העשיר אותי בכלים המסייעים לתקשורת טובה ומעצים יכולות ודרכים להתמודדות ויצירת פתרונות והסכמות

בתחומיי הגישור כמו בתחומי העבודה ואף בחיי היומיום.

הקבוצה היתה מגוונת ומעניינת והעשירה את הלמידה בצורה מיוחדת ביותר.

אני מודה לך על הכל ומאחלת לך רק טוב והצלחה רבה.

חנה כהנא
מנהלת תחום היסעים, המועצה האזורית נחל שורק

רציתי לומר מספר מילים חמות לצוות “גושרים” שהעביר את הפרקטיקום במתקן HP ברעננה בשנת 2012-2013.

הפרקטיקום היה מרתק, מעשיר, ופתח דלת אמתית לעולם הגישור. הפרקטיקום היא עבודה מעשית שחשפה אותנו לעולמם של המגושרים עם הדרכה צמודה של מנחי הפרקטיקום. קשה שלא לזכור את הגישור הראשון שעשיתי עם המנחים. אתה חייב לעשות את המעבר מהסימולציות שעשינו לא אחת אל מול אנשים עם בעיות ומחלוקות מחיי היום יום שלהם. השיטה בה מתנהל הפרקטיקום היא מסודרת ועקבית, ההנחיה היא כמעט אחד על אחד.eran-203×300

לאחר כל גישור יש משוב וממש הרגשתי כמו חברי לקבוצה שאני נבנה מגישור לגישור.

הצלחתי להביא תובנות מגישורים קודמים לגישורים החדשים שנכנסתי אליהם.

צברתי בטחון וזאת כתוצאה מן ההנחיה הצמודה, הלמידה ושעורי ההעשרה שניתנים בפרקטיקום, אם זה גישות מעולם המשפט בנוגע לגישור, ואם סדנה לכתיבת הסכם גישור בצורה נכונה וכו’.

הפרקטיקום הייתה חוויה שאין שני לה במובן של למידה והנאה. לאחר יום עבודה עמוס, הייתי מחכה לשעות של אחר הצהריים לפגוש את חברי ומנחי הפרקטיקום בכדי לצלול לעוד גישור מסעיר ומלמד. נקודה חשובה נוספת היא שמנחי הפרקטיקום עזרו לי להתברג בעולם הגישור בסיום ההתמחות. אין חשוב מזה שברגע שסיימת את העבודה המעשית המונחית, תוכל למצוא בקלות מקום שבו תוכל לתרום מהידע שרכשת.

לו יכולתי, הייתי חוזר לחוויה הזו שוב עם דייב ויעל. דייב נותן מניסיונו הגישורי העשיר מילים ומשפטים שגם היום אני משתמש בגישורים ובכלל בחיים ויעל נותנת פאן מקצועי משפטי וגישורי שלעיתים רק היא הייתה יכולה להוציא אותנו מין המבוי הסתום אליו נקלענו במהלך הגישור. שניהם ביחד וכל אחד לחוד מחדדים אותך כך, שתצא מהפרקטיקום כמגשר מקצועי מין השורה הראשונה.

תודה רבה שהכנסתם אותי לעולם המרתק של הגישור. ישר כוחכם!

ערן כהן
מגשר

אני ממליצה בחום על “גושרים” לביצוע פרקטיקום בגישור.adi-haya-raban (Custom)

יעל ודייב מהווים דוגמא נפלאה לגישור בצמד ולשיתוף פעולה בין מגשרים. הפרקטיקום בניהולם והדרכתם מהווה כר פורה ללמידה והתנסות בכלים גישוריים מגוונים, בסיטואציות מורכבות, ובגישות שונות לעולם הגישור.

הלמידה בפרקטיקום, כנדרש על ידי הנהלת בתי המשפט, נערכת במשולב בהעברת חומר עיוני פרונטלית, בצפייה בגישורים בזמן אמת, בהתנסות פעילה בגישור וניתוח ההתנסויות והמקרים בהם צפו המודרכים.

שילוב זה, מנוהל על ידי יעל ודייב באופן מקצועי, נינוח וידידותי, תוך שכל אחד מהמשתתפים בפרקטיקום מקבל יחס אישי (וחם), ואת מלוא ההזדמנויות להתנסות, לשאול, ולקבל משוב אישי, וכל זאת בליווי ניסיונם ארוך השנים והעשיר של דייב ויעל, השופך אור על סוגיות רבות אשר עולות במסגרת הפרקטיקום.

אבקש להדגיש כי “גושרים” הינה מסגרת מומלצת במיוחד לקיום הפרקטיקום, בשל האווירה החברית והמקצועית (כאחד) הקיימת בחדר הגישור והנתינה הבלתי נדלית מצד יעל ודייב, אשר מקרינים באישיותם וניסיונם על הפרקטיקום מתחילתו ועד סופו.

אשמח להוסיף ולהמליץ על קיום הפרקטיקום באמצעות “גושרים” גם בעל-פה.

עדי חיה רבן
עו”ד

השתתפתי בקורס פרקטיקום שהתקיים מטעם חברת גושרים בניהולם של עו”ד יעל עזרתי וד”ר דייב שמעוני. הקורס התקיים בין החודשים אוקטובר 2013 לפברואר 2014 כל יום חמישי בשבוע בין השעות 16:00 – 22:00.
מדובר בקורס מקצועי, יסודי, מעמיק מלמד ומלא השראה. הארגון היה מושלם ותכנית הקורס בוצעה במלואה. גולת הכותרת של הקורס היו הגישורים בפועל שאותם בצענו כמתלמדים. מדובר בגישורים אותנטיים של בתי משפט לתביעות קטנות.
כל הגישורים נעשו בפיקוח והדרכה של יעל עזרתי ודייב שמעוני. כל מי שגישר קיבל משוב, הן ממשתתפים אחרים בקורס והן מהמדריכים. בנוסף, קיבל כל משתתף ערכה בכתב של החומר שנלמד. האווירה בקורס הייתה תומכת ומלמדת, כשאני אישית קבלתי מידע רב ובעל חשיבות לביצוע גישורים.
אני ממליצה בחום להשתתף בקורס שמקיימת חברת גושרים ובהזדמנות זו שבה ומודה ליעל ודייב על הקורס המדהים שבו השתתפתי.

דרורה בית אור
שופטת בדימוס

ליעל ודויד היקרים,
חב’ גושרים בהנחייתם של עו”ד יעל עזרתי וד”ר דויד שמעוני הנחו בעיריית ת”א קורס בשם: מיומנויות וניהול קונפליקטים למנהלים נבחרים בעירייה. הקורס נתפר ע”י יעל ודויד בהתאם לצרכי ואופי העבודה המדוקדק של המנהלים. הקורס דן בנושאים של:
הכרות עם תפישת העולם של ישוב סכסוכים בהסכמה (מודל מונחה אינטרסים).
רכישת מיומנויות וכלים לניהול קונפליקטים והתמודדות עמם.
העלאת תחושת המסוגלות של העובדים לפתור מצבי קונפליקט באופן עצמאי ובדרך של הדברות.
ההנחיה של יעל ודויד היא זאת שהביאה את הלומדים בקורס לרצות לדעת עוד ולהיות שותפים פעילים במהלך הקורס. יעל ודויד נתנו את הכלים המעשיים לשימוש בגישור ככלי בחיי היומיום. בזכות הסבלנות, ההקשבה והמקצועיות הגבוהה של שניכם התאפשר ללומדים להשיג את מטרות הקורס ולקבל משניכם כ”כ הרבה.
תודה על הכל!

אורלי ענבר
מנהלת פרוייקטים בכירה, עיריית ת”א יפו

דילוג לתוכן